Lähdettiin eilen päiväkäynnille Tallinnaan Äidin ja Siskon kanssa. Ja kyllä kannatti. Ensitöiksemme suuntasimme Taksilla K.A.Hermanni 1:n eli Karnaluksille. Reilu tunti meni paikkaan tutustuessa, sen verran paljon oli tukussa käsityötavaraa, enkä edes joka hyllyä vielä kollannut. Halusin saada yleiskuvan mitä kaikkea ihanaa sieltä kannattaa mukaan poimia. Ja todellakin lista kannattaa tehdä kotona etukäteen, sillä muuten unohtaa runsauden keskellä mitä tulikaan hakemaan. Itselläni homma pysyi hienosti hanskassa. Ostin Addin bambupyöröjä 8 kpl ja VAIN 1,55kg lankaa!!!! Rahaa kului ostoksiini vaatimattomat 66 euroa: puikot oli alle puolet siitä hinnasta mitä täällä ja puuvilla langat noin euron/kerä. Ei huono. Äiti keräsi matkaan virkkuulankoja, neulelankoja, vetoketjuja, nappeja, ym. Ja hauskinta oli seurata Siskoa, joka on nauranut lanka-addiktiolleni. Sisko 'hurahti' ja osti varmaan 3 kilon edestä neulottavaa.... =D

Suuntasimme sen jälkeen Kaubamajaan, jossa sijaitsi yksi lankaliike Tallinna Lõngapood. Itse en ostanut mitään, mutta Äiti ja Sisko kyllä. Kolmas paikka oli vanhassa kaupungissa, VeTa. Osoite sen verran muuttunut, että langat löytyivät Pikk 8 yläkerrasta, ei Pikk 6 alakerrasta, niinkuin sivuilla sanotaan. Lankaa ei ollut mitenkään ihmeellisen paljon, mutta mukaani tarttui jotakin italialaista merino-mohair-akryyli sekoitetta kaulaliinaa varten ensi syksyksi.

Päivä oli ohi todella nopeasti, ilma oli kaunis mutta todella viileä tuulinen. Seuraava reissu tehdään todennäköisesti elo/syyskuun vaihteessa, kun syksylangat ovat saapuneet. Suosittelen erityisesti Karnaluksissa käymistä! Palvelu on ystävällistä ja oikeasti edullista.

1563397.jpg