Ei sitä sitten tullutkaan. Takatalvea. No, onpahan ensi syksyksi valmiina lämmin neule.

Varastossani on pari vuotta majaillut Novitan Luxus Cloudia 750g beigenä. Piti tulla huppari alunperin. Mutta syksyn Sandrassa (10/2009) oli kiva palmikkoneule (Malli 9), johon lanka oli omiaan.

Korinpohjaa reunassa, pienempää palmikkoa sivulla ja keskellä iso. Olipa mukavaa tehdä pitkästä aikaa palmikoita suoran sijaan. Alunperin hihoissakin oli korinpohjaa, mutta aprikoin riittääkö lanka palmikoihin, joten tein hihoista sileät. Ja hyvä niin. Lankaa jäi 2 metriä sen jälkeen, kun olin neulonut kauluksesta matalemman kuin ohjeessa oli. Malli on sopiva toimistokäyttöön, mutta näillä keleillä aivan liian lämmin. Käytin neuleen kuivurissa, sillä lievää venymistä havaittavissa pesun jälkeen. Ehkä olisi voinut olla vähän kauemminkin siellä.

Lanka oli jälleen positiivinen yllätys. En ole aikoihin tehnyt Novitan langoilla, enkä näillä Luxus versioilla mitään. Ei ollut juuri solmuja (yhdessä kerässä pari), ihanan pehmeää ja taas sellainen himmeä kiilto, josta niin pidän.

Malli: Sandra 10/2009

Koko: 12/14

Lanka: Novita Luxus Cloud, 65% villaa, 35% bambua, 750g

Puikot: 4,0 + 4,5

Piskikin halusi kuvaan, eli siis Impi the imuri (joka syö kaiken mahdollisen kävelyllä... niin hiiret kuin tupakantumpit...)