Ensimmäisenä valmistui tämä kimonon tyylinen takki, Dusk:

Ohje: Dusk by Kim Hargreaves, kirjasta Heartfelt, The dark house collection

Lanka: Schoppel Wolle Zehner vier tweed, 96% villaa, 4% viskoosia, 450g

Koko: M

Puikot: 3,5 ruusupuut

Lanka oli uusi tuttavuus varastostani, jota oli mukava neuloa. Viskoosi varmaan antoi sellaisen kivan liukkauden villalle. Pesussa ei muuttanut muotoaan, vaan toimi juuri niin kuin pitikin. Ja positiivista oli, että yhdeksästä kerästä vain yksi oli jatkettu yhdellä pienellä solmulla. Hyvää tavaraa ja muistaakseni edukasta, noin 2,-/kerä. Heh, itseasiassa tuo nahkavyö oli kolme kertaa arvokkaampi kuin itse nuttu. Mutta onneksi sille tulee käyttökertoja aika paljon, sillä se sopii moniin vaatteisiin.

Malli on simppeli, mutta näyttää silti aika kivalta. Vyötä varten jäi vielä yksi kerä, mutta se ei taida ihan riittää koko pituuteen. No onneksi toukokuun loppuun ei ole pitkä aika - enää. Silloin voin taas käydä hyvällä omalla tunnolla lankaostoksilla. Tosin tämä on ollut erittäin terapeuttista hiplata vain niitä omia keriä. Siivosinkin koko varaston ja ideoita alkoi tulla kamalasti. Eli voi olla, että jatkan sitkeästi lakkoilua vielä kesälläkin.

Toisen valmistui mohairhöttöä: Calm

Ohje: Calm by Kim Hargreaves, kirjasta Heartfelt, The dark house collection

Lanka: Schoppel Wolle Merino Lace, 20% KidMohair, 57% merinovillaa, 23% polyamidia, 50g

Koko: M

Puikot: 6,0 + 8,0 + 7,0 Knitpro-pyöröt, tasona

Langan kaivoin taas varastostani. Vaikka olen tehnyt samalla langalla jo aiemmin, esim tämän , oli lanka ihan erilaista neulottavaa. Liukui kauniisti, sillä tässä ei ollut lainkaan möykkyjä. Tosin tämä on aika sähköinen hepene. Kesäksi täytyy hankkia olkaimeton toppi, jotta malli tulisi paremmin oikeuksiinsa. Ja koska lanka on erittäin riittoisaa (yksi kerä = 50g = 400m), puikoilla on tästä langasta tulossa huivi, joka oli viimeisimmässä Modassa, tosin tehtynä Rowanin langasta.