Nyt pääsen taas jatkamaan keskeneräisiä töitä, tosin hitaasti, sillä opinnot ja joulu vievät nyt suurimman osan ajasta töiden lisäksi. Pöh. Siis noille töille, opinnoissa ja joulussa ei ole mitään vikaa =D. Opinnot ovat oma valinta ja jouluhan on muuten ihanaa aikaa, töissä vaan on käytävä olosuhteiden pakosta. Tosin näinä aikoina on syytä olla iloinen oikeasti siitä, että on töitä! Eli en valita oikeasti. Toivoisin vain silti lisää aikaa...

Joka tapauksessa Baby cables... on vireillä. Tykkään Debbie Blissin Cashmerino dk:sta. Kivempaa neulottavaa kuin teeteen Primavera. Ei ole yhtä löysäkierteistä ja ainakin noilla Denisen-muovipuikoilla saan kireydestä helposti sopivaa. Väri on luonnossa melkeinpä helmenharmaa - vaaleaharmaa joka tapauksessa.

                         2144816.jpg

Peacock tail... on myös puikoilla. Puikot hankin viime reissulla Tallinnasta. Puiset ja sopivan lyhyet huivien tekemiseen. Lankana luumun värinen teeteen Elegant, 70% kampavillaa, 30% tussahsilkkiä, mukana aloe vera, jojoba öljy ja E-vitamiini. Kerrassaan ihana lanka, vaikka yksinkertaisena nyt teenkin, en ole lannistunut, että työ saattaa viedä aikaa enemmän kuin kuvittelin. Tosin mallikerta on aika simppeli, jota on mukava tehdä, joten voi olla, että tulee joutuisamminkin. Lanka on joka tapauksessa sellaista, että voisin kuvitella tekeväni toisenkin huivin nuin ohuena, tai jotain muuta kaksinkertaisella langalla. Ihana.

                         2144818.jpg

Kolmantena on heräteostoslangat PAG-putiikista. Poikkesin viime torstaina putiikissa ihan vain hypistelemässä, mutta mukaani tarttui yllätyksekseni 200g Gjestalin Bris-lankaa, jossa 50% villa ja 50% soijaa. Hieman pörreähkö, mutta kaunis kiiltoinen lanka ja tosi kaunis valkoinen. Ei kova, ei myöskään keltainen, eikä sininen. Kaunis! Noh, yhden yön nukuttuani oli malli jo selvillä. Syntymässä on Viiniköynnös-huivi, mallikerta poimittu kirjasta Neulojan käsikirja, Stanfield & Griffiths. Etenee 6-puikoilla huimasti: tänään olen tehnyt jo 1/4 huivista.

                        2144819.jpg

Pampulat vain tuottavat harmaita hiuksia, toivottavasti pesu ja pingotus auttavat asiaa... Jos jollain on hyviä vinkkejä kuinka pampuloista saadaan kauniita ja tiiviitä (lanka ei ole siihen nyt kyllä ihan oikea), niin neuvoja otetaan mielellään vastaan =D