Olen aina neulonut, paljon. Ihan kouluajoista lähtien. Reilu vuosi sitten eksyin jonkin lehtiartikkelin vinkistä blogimaailmaan. Aluksi seurasin vain toisten blogeja. Katselin ja ihastelin. Ihania neuleita, virkkuita, nypläyksiä. Ihania lankoja. Ihania värejä. Ihania kuvia. Rohkenin sitten omatkin työni kaiken kansan nähtäväksi laittamaan. Koneen käytössä en ole kovinkaan hyvä, mutta paljon olen matkalla jo oppinut, mutta paljon on vielä opittavaa.

Blogimaailman ihanimpia on hyötyjä on se, että olen astunut rohkeasti eteenpäin kokeilemaan sellaisia asioita, joita en aiemmin ehkä olisi uskaltanutkaan. En aiemmin neulonut kovinkaan paljon ulkomaankielellä. Valikoimiini kuului pitkään vain Novita, Käsityökerho ja Moda. Viime aikoina on kirjavalikoimani kasvanut vain englannin kielisillä ohjekirjoilla, samoin nettiohjeet ovat pitkälti englanniksi väsättyjä. Jopa suomalaisten ihanien suunnittelijoiden ohjeet, joita olen ostanut, olen mieluummin toteuttanut englanniksi. Johtunee siitä, että jotenkin ohjeet vain menee paremmin tajuntaani. Rohkeasti vaan kokeilemaan!

Palmikot ovat olleet aina supersuosikkini. Kyllästyn helposti ihan vaan sileään neuleeseen (siis tekemiseen en vaatteen pitämiseen), josta syystä olen valinnut usein mallin, jossa on joku ’juttu’. Kirjoneuleita en ole aiemmin tehnyt kovin montaa: Nederland West, Koiran villapaita sekä muutamat tumput. Tuntuivat kovin helpoilta.  Nyt, toivottavasti, en ole haukannut liian isoa kakunpalaa, kun Autumn Rose Pulloveria lähdin tekemään. Se on koukuttanut minut täysin ja intoa piisaa ainakin näin aluksi. Ilman blogimaailmaa en todennäköisesti olisi uskaltanut moiseen ryhtyä.

Blogimaailmassa samanhenkiset ihmiset jakavat myös ajatuksiaan, neuvojaan ja vinkkejään. Joidenkin kanssa voi jopa ystävystyä. Ihan käsittämätöntä. Hienoa. Upeaa. Mahtavaa.

Nurjalta puolelta tarkasteltuna huonona puolena näkisin sen, että tämä harrastus vie kaiken. Se vie ajan, se vie rahat, se vie ajatukset, se vie tilan… mutta kenellekään se ei kuitenkaan aiheuta pahaa, koska ei se kuitenkaan vie perheeltä ruokaa niin kuin esim. pakollinen perjantaipullo. Niin kai sitä voisi huonomminkin aikansa ja rahansa käyttää.