Just joo. Tuli sitten neulottua tämäkin kolmeen kertaan. Noh, se kyllä kannatti, sillä nyt nuttu istuu ja on kuin itselle tehty =). Malli on kirjasta Glam Knits (ravelry), Stefanie Japelin tuotantoa. Tosin modifoin reippaasti itselleni sopivampaan muotoon. Näytti meinaan suoraan sanottuna aika hassulta, kun tuo helmaröyhelö jäi vyötärölle.

Mutta jaksan hämmästyä näitä kokoasioita taas. Olen edelleen M-kokoinen, tosin enemmän ässään kallellaan. Aloitin kuitenkin S-koolla edellisestä neuleesta viisastuneena. Neule tehtiin ylhäältä alas ja oli tehtävä helmaan asti, jotta näki kuin käy. No iso siitä tuli. Purin ja aloitin XS:llä.

Tein ohjeen mukaiset muokkaukset rintojen kohdalle, taakse ja vyötärölle, mutta ne ei kyllä mun keholla toiminut yhtään mitenkään nätisti. Purin rintojen kohdalle ja tein vähän toisella tavalla vyötärö muokkaukset, mutta ei vieläkään näyttänyt hyvältä. Kolmannella kerralla jätin vyötärömuokkaukset tekemättä, jatkoin 5,5 puikoilla helman alkuun asti. En lisännyt ohjeen mukaisia silmukoita, vaan vaihdoin vain isommat puikot eli 7 helmakuviolle. Hihat sujuivat kommelluksitta: en tehnyt kavennuksia enkä lisäyksiä ohjeesta poiketen, vaan puikoilla 5,5 sileä osuus ja 7 kuvio.

Lankana Gjestalin Bris, soijaa ja villaa. Ihana lanka edelleen. Niin pehmeä. Ja kaunis himmeä kiilto.  Lankaa kului 250g. Puikot 5,5 ja 7 sekä kaula-aukossa 4,5.

Lankalakko on pitänyt!!!! Mistä olen oikeasti jo vähän ylpeä, vaikka kulutus ei ole näiden 'teletappi' vaatteiden vuoksi mitenkään suuren suurta. No nyt varasto on jo sentään alle 13 kg. Kävin muuten ostamassa yhden ilmatiiviin pussin testikäyttöön. Hmm... meni muuten 8 lankakerää aika pieneen tilaan, joten niillä saisi ainakin lisäjärjestystä helposti langoille. Painoahan se ei kuitenkaan mihinkään muuta...